Đaci prvaci posetili Narodnu biblioteku u Bosilegradu

   U Narodnoj biblioteci „Hristo Botev“ u Bosilegradu 5. oktobra održan je prvi čas za đake prvake iz osnovne škole „Georgi Dimitrov“. Oba odeljenja jedno za drugim dolazila su da se upoznaju sa bibliotekom, načinom rada i korišćenjem knjižnog fonda.

   Đacima su uručene članske kartice kao poklon povodom dečije nedelje, a uz članske kartice dobili su i po jednu knjigu i brošuru sa kratkim istorijatom razvoja bibliotekarstva i Narodne biblioteke u Bosilegradu i pravilima ponašanja u biblioteci.

76

   Učitelji Anka Anastasov i Krum Georgijev, zajedno sa bibliotekarima, objasnili su deci zašto je potrebno da nauče da čitaju, kako će im čitanje pomoći u savladavanju školskog gradiva i kakav je značaj biblioteke u tom procesu. 

77

   Sledećeg dana u isturenom odeljenju Narodne biblioteke “Hristo Botev” u selu Rajčilovci održan je prvi čas za đake prake osnovne škole u ovom selu. Deca su se upoznala sa knjižnim fondom, načinom njegovog korišćenja i pravilima ponašanja u biblioteci. Ovom prilikom deci su uručene članske kartice na poklon, kao i po jedna knjiga.

78

Goran Milanov

Foto: Narodna biblioteka “Hristo Botev” – Bosilegrad

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар