Situacija u opštini Dimitrovgrad se normalizuje – prohodni najvažniji putni pravci

   Nakon obilnog snega i opsežne akciji u kojoj su angažovane sve raspoložive institucije, situacija na teritoriji opštine Dimitrovgrad se normalizuje. Predstavnici lokalne samouprave obilaze teren, a najugroženijim domaćinstvima na rubnim delovima opštine dostavljaju se neophodne životne namirnice i lekovi.

   Zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov, pomoćnik predsednika za kapitalne investicije Boban Petrov i opštinski inspektor za drumski saobraćaj Saša Markov obišli su tokom jučerašnjeg dana sela u Burelu i Derekulu i pobedilili namirnice ugroženim porodicama.

   U telefonskom razgovoru za portal “Far”, opštinski inspektor Saša Markov kaže da su u ovim rejonima prohodni najvažniji putni pravci, a danas i sutra nastaviće se sa čišćenjem mahala i zaseoka, koje nisu mimoišli snežni nameti. Markov ističe da je situacija znatno bolja u selima u Zabrđu i Visoku, gde je bilo i manje snega, te su svi putevi u ovim rejonima prohodni u zimskim uslovima. U visočkom selu Izatovci dopremljena je voda zbog trenutnog problema sa vodosnabdevanjem, a pomoć i namirnice danas će biti dostavljene u selu Kusa Vrana.

   Iz Balkanske ulice u centru Dimitrovgrada obavljeno je izvoženje snega.

   Visina snežnog pokrivača kreće se od 25 do 30 cm, a vozačima se savetuje oprez za volanom i obavezna upotreba zimske opreme.

P. Videnov

Foto: P. Videnov, Ž. Conević

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар