Na sednici Opštinskog veća razmatran predlog rebalansa budžeta opštine Dimitrovgrad za 2017. godinu

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Dimitrovgrad razmatran je nacrt usvajanja predloga odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2017. godinu.  Na dnevnom redu OV razmatran je izveštaj o radu JKP „Regionalna deponija Pirot“ sa finansijskim izveštajem za period od 01.01.2016. do 31.12.2016.godine i plan rada „Doma zdravlja“ Dimitrovgrad za 2017. godinu. Većnici su ramatrali i srednjoročni (2017.-2021.g.) i dugoročni (2017.-2027.g.) plan poslovanja, strategije i razvoja JP „Komunalac“, kao i nacrt usvajanja predloga javnog konkursa za izbor direktora ovog preduzeća, rekao je u izjavi za medije, Dragan Mančev,  pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu.

Članovi veća razmatrali su i nacrt usvajanja predloga odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u prizemlju sportske hale. Naime, Skupština opštine je donela odluku o iznajmljivanju prostora u prizemlju hale, a namena tog prostora je za otvaranje teretane. Nakon 4 neuspela javna poziva, na narednoj sednici SO Dimitrovgrad odbornici će razmatrati odluku o javnoj pogodbi. Razmatrani su i nacrti usvajanja predloga odluke o formiranju ogranka ustanove za sport i turizam STC „Caribrod“, prema kojoj će STC moći da obavlja funkciju turističke agencije, odnosno da zastupa ljude koji se bave turizmom i etno turizmom na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Na današnjoj sednici Veća razmatran je nacrt usvajanja predloga odluke o ustavljenju prava trajne službenosti na katastarskim parcelama u KO Kamenica. U pitanju je investitor koji želi da gradi hidrocentralu i potrebno je da određene instalacije prođu kroz te parcele. Takođe, razmatran je predlog projekta „Kancelarije za javno ulaganje“ ispred Vlade R. Srbije. Naime, „Kancelarija za javno ulaganje“ po projektu ima zadatak da izvrši radove na renoviranju OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu.

Većnici su takođe razmatrali predlog odluke o izmenama i dopunama prostornog plana opštine Dimitrovgrad, kao i izmene i dopune plana generalne regulacije opštine.

Pojedine tačke sa sednice Opštinskog veća ušle su u dnevni red XIII sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad, koja će biti održana 23. marta od 10:00 časova.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар