U susret XIII sednici SO Dimitrovgrad za sredu 22. mart zakazana javna rasprava

Povodom tačaka dnevnog reda XIII sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad, koja će biti održana 23. marta, za sredu 22. mart od 10:00 sati u opštinskoj sali zakazana je javna rasprava.

Na dnevnom redu je predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2017. godinu i predlog Odluke o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Na raspravi će biti reči i predlozima rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada Doma zdravlja Dimitrovgrad za ovu godinu, Izveštaja o radu Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad za 2016. godinu i Izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Istorijskog arhiva Pirot za proteklu godinu.

Srednjoročni i dugoročni plan poslovanja strategije i razvoja JP “Komunalac” i JKP “Regionalna deponija Pirot” je takođe na dnevnom redu, kao i Izveštaj o radu “Regionalne deponije Pirot” za 2017. godinu.

Predsednik Skupštine opštine Đorđe Dimov je na javnu raspravu pozvao predstavnike nadležnih organa opštine, javnih službi, odnosno predlagača i obrađivača akata, zainteresovane građane, predstavnike udruženja građana i medije.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар