U Bugarskoj nagrađeni pesnici iz Srbije

U gradu Melnik u Republici Bugarskoj održan je 18. Međunarodni pesnički konkurs “Melniške večeri poezije”, u organizaciji fondacije “Melniške večeri poezije” i Izdavačke kuće “Melnik”, uz pomoć Ministarstva za kulturu i obrazovanje Republike Bugarske. Na konkursu su, pored pesnika iz Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Slovenije učestvovali i pesnici iz Srbije. Tročlanu ekipu u sastavu književnici Miljana Ignjatović Knežević iz Niša, Nedeljko Terzić iz Sremske Mitrovice i mlada niška pesnikinja Jelena Rančev vodio je pesnik i prevodilac Denko Rangelov, takođe iz Niša.

Iz Srbije je na ovom poznatom festivalu nagrađena prvom i jedinstvenom nagradom za pesmu o Melniku Miljana Ignjatović Knežević, a nagradu je donela i mlada Jelena Rančev.

Podsetimo se da je na ovom festivalu prošle godine prvom i jedinstvenom nagradom za pesmu o vinu “Gorko vino” nagrađena Miljana Ignjatović Knežević, a da joj je do sada to druga po redu međunarodna nagrada u ovoj godini, jer je prvu donela iz Kazanlaka, takođe iz Republike Bugarske pre mesec dana. U međuvremenu osvojila je I drugu nagradu za pesmu Književne zajednice Jugoslavije i opštine Prijepolje.

Književnica je izjavila da je veoma zadovoljna  kulturnom saradnjom Srbije i Republike Bugarske i svojim doprinosom toj saradnji.

 M. I. Knežević

Foto: Marija Aleksandrova

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар