Ponovo radi portal Vranjske: Redakcija nastavlja tamo gde je stala, spremna da se bori za profesionalno, tačno i pravovremeno informisanje

Portal Vranjske juče  je ponovo počeo da radi, posle mesec dana od gašenja.

Vranjske će raditi kao mediji civilnog sektora u sklopu Tima za razvoj integracije, potvrdio je agenciji Beta novi glavni i odgovorni urednik Saša Stojković.

On je rekao da novinari koji su i do sada radili za Vranjske, rade u teškim uslovima, od kuće i da će raditi volonterski “sa nadom da će građani prepoznati značaj Vranjskih i pomoći da one žive”.

Stojković je ocenio da je period od mesec dana, kada nije postojao ni portal ni štampano izdanje nedeljnika, pokazao da su Vranjske “kamen temeljac informisanja na jugu Srbije”.

“Redakcija nastavlja tamo gde je stala, spremna da se bori za profesionalno, tačno i pravovremeno informisanje. To smo uvek smatrali svojom misijom, ostajemo na tom putu uprkos svemu”, rekao je Stojković.

Štampano izdanje nedeljnika “Vranjske” ugašeno je 19. septembra ove godine zbog brojnih pritisaka vlasti, što je pokrenulo rad Grupe za slobodu medija. Portal je iz istih razloga ugašen 21. novembra.

Izvor: NDNV/Beta

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар