Kata tim „Caribroda“ uzeo bronzu na državnom prvenstvu za seniore u Čačku

Seniorski kata tim karate kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada u sastavu Marko Todorov, Uroš Lekov i Marko Pejčev osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Srbije u karateu koje je 10. marta održano u Čačku. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je ekipa beogradskog „Radničkog“, dok je srebro pripalo karatistima „Radničkog“ iz Kovina.

Marko Todorov, karatista „Caribroda“ nastupio je i u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniora u katama. Todorov je u konkurenciji 24 takmičara uspeo je da uđe u prvih 16, gde je eliminisan od takmičara iz Sombora Dejana Kemera.

„Bronza za naše karatiste je izuzetan uspeh imajući u vidu da je klub novajlija u Karate savezu Srbije i ovo je njihov prvi nastup na ovako velikom turniru gde nastupaju svetski, evropski i balkanski prvaci“ ističu iz Karate kluba „Caribrod“.

Prvenstvo Srbije u karateu u seniorskoj konkurenciji okupilo je preko 300 takmičara iz 62 kluba Karate Saveza uže Srbije, Karate Saveza Vojvodine i Karate Saveza Beograda.

 A. Todorov (Izvor i foto: Fejsbuk stranica Karate klub „Caribrod“ – Dimitrovgrad)

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар