Zaplenjena sumnjiva roba na “Gradini”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kada su carinici na ulaznoj strani graničnog prelaza „Gradina” 12. aprila zaustavili radi kontrole kamion koji je iz Turske prevozio tovar ka distriktu Brčko u Bosni i Hercegovini – imali su šta da vide. Skoro tona garderobe koju je kamion transportovao zaplenjena je jer se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine. Reč je, naime, o oko 5.000 odevnih predmeta, dečjih, muških i ženskih, saopštava Uprava carina.

Najviše je bilo majica („luj viton“, „hugo bos“, „prada“, „guči“ i drugih markiranih imena), a njihov broj je bio pozamašan  – skoro 3.000 artikala. Zadržano je i oko 400 košulja zvučnih naziva „hugo bos“, „emporio armani“, „tomi hilfiger“ i „polo“, približno 150 jakni („monkler“, „ stoun ajlend“, „hugo bos“ i dr.), 200 pari donjeg veša „filip plejn“ i „kevin klajn“, gotovo 350 kaiševa marki „ levis“, „hugo bos“ i dr., preko 150 pari patika „najk“ i „adidas“ i drugih artikala.

Među garderobom je bilo i više od 300 kompletića „ferari“, „dizni“ „tomi hilfiger“ i drugih, nešto manje od 150 dečijih majica sa likom Mikija i Mini Maus, preko 100 bodija „helo kiti“, „spajdermen“ i „miki maus“, oko 100 torbi sa Mikijem, Mini Maus i Garfildom.

Vrednost ove količine privremeno zadržane robe, koja je najverovatnije bila namenjena prodaji na pijaci „Arizona“, iznosi više od 13.500 evra.

Јoš jedan sličan prekršaj dogodio se i dan pre toga na istom graničnom prelazu kada je na red za kontrolu došao kamion koji je iz Turske takođe ka Brčkom vozio turski državljanin.

Reč je o 250 kilograma sumnjive garderobe, od čega je najviše bilo kaiševa  – preko 800 sa nazivom brendova „guči“ i „luj viton“, zatim skoro 800 šnala za kaiševe „hermes“ i „guči“, 50 zakački, približno 500 majica „adidas“, „najk“ i „spajdermen“, „miki maus“ i druge robe.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*