Nosiocu liste “Da vratim dostojanstvo narodu” Stefanu Kostovu nije dozvoljen javni skup 21. septembra od 9:00 do 11:00 sati u centru Bosilegrada

Privatni preduzetnik i nosilac liste “Da vratim dostojanstvo narodu” Stefan Kostov uputio je Stanici policije u Bosilegradu prijavu za održavanje javnog skupa 21. septembra, u centru grada, od 9:00 do 11:00 sati, povodom promovisanja programa buduće izborne liste za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine. U obaveštenju, koje je 17. septembra potpisao komandir Stanice policije Novica Stojanov piše  da se ne mogu održati dva javna skupa u istom vremenu i na istom mestu, jer je na raskrsnici ulice Georgi Dimitrov i Maršala Tita u vremenu od 9:00 do 13:00 časova istog dana već prijavljen javni skup u organizaciji političke stranke “To smo mi – prirodni pokret – Tova sme nie”, kao i javni skup kulturnog karaktera od 13:00 do 22:00 časa povodom Dana opštine.

U obaveštenju upućenom Stefanu Kostovu stoji da je potrebno da se u roku od 12 časova dopuni zahtev za održavanje javnog skupa po svim tačkama koji predviđa član 14. St. 1 Zakona o okupljanju građana, te je neophodno  izmeniti datum ili mesto održavanja javnog skupa. Ukoliko se u određenom roku ne otklone nedostaci, smatraće se da okupljanje nije prijavljeno, piše u obaveštenju policije.

Kako je objavljeno na fejsbuk stranici „Da vratim dostojanstvo narodu“ ova izborna lista na čelu sa Stefanom Kostovim sastavljena je od visokoobrazovanih lica, nastavnika, lekara, inženjera, ekonomista, preduzetnika i drugih uglednih ljudi iz Bosilegrada, Vranja i Surdulice.

Izbori za članove Nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 4. novembra, a do momenta objavljivanja ovog člank nije proglašena niti jedna izborna lista za izbore za članove Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine.

P. Videnov

Foto: arhiva FAR-a

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар