Tri nagrade za KUD “Caribrod” na međunarodnom festivalu “Sarimsakli – Dikili trophy” u Turskoj

Prvi i drugi ansambl kulturno-umetničkog društva “Caribrod” uspešno se predstavio na 4. Međunarodnom festivalu “Sarimsakli – Dikili trophy” u Turskoj. KUD je osvojio tri nagrade – drugo mesto za najbolji ansambl, drugo mesto za najbolji orkestar i drugo mesto za najbolju koreografiju.

“Opet smo blistali. Čestitke svim članovima KUD-a na osvojenim nagradama” – napisao je na svom fejsbuk profilu Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac dimitrovgradskog kulturno-umetničkog društva.

U telefonskom razgovoru Gligorov je za FAR izjavio da je prezadovoljan nastupom folklorista i narodnog orkestra u veoma jakoj konkurenciji.

Pobednik festivala je KUD “Elektroporcelan” iz Aranđelovca, a na festivalu su nastupili folklorni ansambli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Turske i drugih zemalja. Učesnike je ocenjivao internacionalni žiri, a nagrade je uručio predsednik opštine Dikili Mustafa Tosun.

Poznato tursko letovalište bilo je mesto folklora, igre, pesme i druženja, odakle je poslata poruka mira i prijateljstva, a učesnici festivala uživali su i u čarima Egejskog mora i kulturno-istorijskiim znamenitostima.

Dešavanja na ovogodišnjem festivalu mogu se pogledati na društvenim mrežama facebook stranici instagram profilu.

P. Videnov

Foto: iz albuma D. Gligorova

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар