Na „Gradini” garderoba sumnjivog porekla u kamionima i autobusu

Carinici su u saradnji sa policijom 27. i 28. novembra na ulazu graničnog prelaza „Gradina” kod Dimitrovgrada, u autobusu i dva kamiona zaplenili mahom firmiranu garderobu za koju se sumnja da nije autentična, saopštava Uprava carina.

Poslednji prekršaj otkriven je u kamionu beogradskih registarskih oznaka koji je iz Turske prevozio skoro 16 tona razne robe za srpsko tržište. Njime je upravljao 37-godišnji državljanin Srbije iz Beograda koji je carinskim službenicima prećutao da u uredno prijavljenom tovaru, postoji i deo neprijavljene robe.

Reč je 30 kilograma navodno firmirane garderobe, među kojom je najviše bilo kravata, zimskih kapa „monkler“ i „šanel“, „barberi“ šalova, dukserica „tomi hilfiger“, muških košulja, farmerki i ženskih cipela.I dan ranije je kamion novopazarskih registracija koji je iz pravca Turske transportovao raznu robu za firmu uz Beograda, pored prijavljenih više od 17 tona, tovara, sadržao je i deo skrivene robe.

Tada je kod 46-godišnjeg vozača iz Novog Pazara pronađena neprijavljena dečija garderoba i oprema za bebe poput nosiljki, kengura, portikli i traka za glavu, ali i 180 kapa, 170 pari čarapa, oko 130 pari patofni, više od 100 bodija, 90 pari dečjih patika, kao nešto dečjih pantalona, helanki, pidžama i peškira.

Istoga dana u autobusu bosanskohercegovačkih registracija koji se iz Istanbula vraćao ka Sarajevu svi putnici su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, ali je utvrđeno da dvoje nisu rekli istinu. Naime, detaljnim pregledom u prtljagu 38-godišnje putnice iz Zenice otkrivena je  sumnjiva firmirana muška garderoba marki „tomi hilfiger“, „armani“, „luj viton“ i drugih, dok ženska odeća nije imala oznaku robne marke. Carinici su u njenom prtljagu pronašli više od 130 bluza, zatim 90 ženskih marama, farmerke, trenerke i muške dukserice.

Kod putnika iz Mrkonjić Grada je takođe otkriveno nešto krijumčarene garderobe u čija se zvučna imena „armani“, „hugo bos“, „levis“ – sumnja. Reč je o 170 zimskih kapa, 160 muških bluza, 20 ženskih torbi „luj viton“, „valentino“, „guči“.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар