U Srbiji otežan saobraćaj zbog velike količine snega

Saobraćaj je na teritoriji Srbije otežan zbog velike količine snega koji bez prestanka pada više od dva dana. U Auto-moto Savezu Srbije kažu da su putevi prvog prioriteta prohodni, a radi se na čišćenju i ostalih saobraćajnica. Neophodan je oprez i vozačima i pešacima zbog poledice i grana koje se obrušavaju na prolaznike i automobile.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozorava vozače da brzinu prilagode vremenskim prilikama i da nikako ne voze sa letnjim gumama.

Putarske službe su na terenu bile tokom noći, a čišćenje je nastavljeno od ranog jutra.

Prilazi turističkim centrima su prohodni, ali je neophodna zimska oprema.
Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 340-1024x768.jpg

Nadležni iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da budu maksimalno oprezni za volanom. Takođe se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i oprez u vožnji, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Detaljne informacije o eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova možete naći na internet prezentaciji JP “Putevi Srbije”, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće na linku: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izveštaj-zimske-službe.

Petar Videnov (izvor: RTS / AMSS / Putevi Srbije)

Foto: Stefan Pavić / Slobodan Aleksić Ćosa

Сподели публикация
Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар