Otvorena izložba Udruženja likovnih umetnika „Pirgos Art“ u Dimitrovgradu

Sinoć je u dimitrovgradskoj galeriji „Metodi Meta Petrov“ otvorena izložba Udruženja likovnih umetnika „Pirgos art“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 666-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 667-1024x683.jpg

Izložbu su zvanično otvorili predsednik pirotskog udruženja Dejan Cvetković i upravnik galerije Zoran Andonov.

„Po tradiciji ovo je zadnja izložba ovogodišnjeg izložbenog programa galerije „Metodi Meta Petrov“. Ona je rezultat saradnje sa galerijom iz Pirota „Čedomir Krstić“ – rekao je Zoran Andonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 668-1024x683.jpg

Osim Cvetkovića, sinoćnjem događaju su prisustvovali i članovi udruženja „Pirgos art“ – Milovanka Antić, Radmila Tošić, Marija Trajković i Milunka Madić.

„Udruženje „Pirgos Art“ ima 35 članova i ovde su svi izložili svoje slike. U svetu umetnosti postoje dve estetike – estetika lepog i estetika ružnog. U našim slikama dominira estetika lepog, nalazimo lepotu u svakodnevnim stvarima. Mi se trudimo da pokažemo svet onakav kakav treba da bude, i to je umetnost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 669-1024x683.jpg

Što se tehnika tiče, mi koristimo akril i ulje na platnu, pastel, grafiku, akvarel, ulje na lesonitu. Jedino, ove godine, nemamo mozaike. Takođe, zastupljeni su svi stilovi od realizma, hiperrealizma, pa sve do apstrakcije. Svako se izražava individualno kako želi, mi ne ograničavamo nikoga. Želimo da pobudimo lepa osećanja kod onoga ko posmatra sliku i da mu bude prijatno.“ – izjavio je za portal FAR Dejan Cvetković.

This image has an empty alt attribute; its file name is 670-1024x683.jpg

Cvetković je takođe istakao da je Dimitrovgrad umetnička sredina sa velikom tradicijom i izrazio nadu da će tako ostati i u budućnosti.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар