Mlada pesnikinja i karatistkinja Danica Vasilev: Verujte u sebe i uspećete!

Danica Vasilev je učenica 7. razreda OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu. Talentovana Danica postavila je neke ciljeve u svom životu koje planira da ostvari u budućnosti. Nosilac je brojnih diploma i medalja. Takođe, ima široki spektar interesovanja. Voli muziku, folklor, crtanje i recitovanje, ali pre svega pisanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 136-2-1024x768.jpg

„Pisanje sam učila od svoje sestre. Inače, omiljena pesnikinja mi je Desanku Maksimović. Volim njen stil pisanja, a posebno bih izdvojila njenu pesmu „Krvava bajka“ koja nakon svakog čitanja u meni probudi emocije. Ona je napisala veličanstvena dela koja će se čitati i pamtiti vekovima. Volim da pišem i na srpskom i na bugarskom, a unapređujem i svoj nivo znanja iz engleskog jezika“. – rekla je Danica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 137.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 138-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 139.jpg

Osim pisanja i recitovanja interesuje se za karate i folklor. Igra u 5. ansamblu već 5 godina i voli da se druži sa svojim vršnjacima.

„Još kao mala zainteresovala sam se za ovu granu umetnosti. Na televiziji sam stalno gledala sa svojom bakom bugarske igre i slušala njihove pesme. Volim da zaigram uz narodnu muziku, ali takođe i da zapevam narodne melodije. karate treniram već godinu dana, i za sada sam zadovoljna svojim uspehom. Nosilac sam žutog pojasa i imam ukupno 4 medalje – tri zlatne i bronzu. Željno iščekujem treninge kako bih uvežbavala kate i naučila nešto novo“. – kazala je Danica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 140-682x1024.jpg

Najveća želja joj je da poseti jedan od najlepših gradova Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva – London i vidi njegove znamenitosti.

„Volim London prvenstveno zbog jezika i kulture. To je veličanstven grad, pun interesantnih znamenitosti. Volela bih da posetim Big Ben, Vestminstersku palatu, Londonsko oko, reku Temzu, takođe i jezero Loh Nes, koje je poznato po legendi o postojanju čudovišta, poznatom kao Nesi“. – istakla je dimitrovgradska učenica.

Danica savetuje svojim vršnjacima da budu posvećeni i istrajni u tome što rade kako bi ostvarili svoje snove.

 Teodora Petrov

Foto: Teodora Petrov / Lična arhiva Danice Vasilev

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар