Kampanja “Da nas bude više” znak humanosti i podrške natalitetu

Osma po redu humanitarna kampanja „Da nas bude više“ održana je juče Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu. Organizatori ove kampanje su Patronažna služba Doma zdravlja i fondacija “Zamisli život”, a pokrovitelj opština Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 557-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 558-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 559-1024x683.jpg

Kampanja je održana sa ciljem da se poklanjanjem kalendara sa fotografijama beba rođenih u 2018. godini obezbede sredstva za pomoć ugroženima i podršku natalitetu. Skupu je prisustvovalo skoro stotinak roditelja i rođaka novorođenih sugrađana, kao i predstavnika lokalne samouprave, privrednika i drugih zainteresovanih građana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 560-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 561-1024x683.jpg

Prisutnima je dobrodošlicu poželela Jasminka Mančev, direktor Narodne biblioteke “Detko Petrov” koja je za akciju štampanja kalendara izjavila da predstavlja najveće blago našeg grada, odnosno one koji su 2018. godine postali deo naše zajednice i dodala:

”Težnja za očuvanjem zajednice i zdravog potomstva je težnja svakog pojedinca, a kada se pojedinci i institucije udruže onda su rezultati mnogo bolji. Zato se ove godine akcija `Da nas bude više` organizuje pod sloganom `Zajedno`“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 562-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 563-1024x716.jpg

Ocenjujući akciju “Da nas bude više” predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je da je kampanja koju je pokrenula Patronažna služba Doma zdravlja zajedno sa svim merama koje primenjuje lokalna samouprava dala neki rezultat.

“Taj rezultat nije baš mnogo opipljiv, ali mi smo u jednom trenutku došli u situaciju da imamo ispod 50 novorođenih beba tokom godine i stvarno smo bili na rubu demografskog kolapsa. Nismo mi ni sada ništa značajno pomerili ovu granicu, ali sve akcije koje radi lokalna samouprava u saradnji sa lokalnim privrednicima i Domom zdravlja su rezultirale da smo u jednom trenutku imali i 60 novorođenih beba u toku godine, što je ipak neki pomak“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 564-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 565-1024x683.jpg

Dimitrov je dodao da je prošle godine rođeno 54 beba, a da istovremeno Opština Dimitrovgrad sprovodi i druge mere, obezbeđuje jednokratne novčane iznose za svako prvorođeno i drugorođeno dete, a da od pre tri godine obezbeđuje i roditeljski dodatak za roditelje koji nisu zaposleni na način što se za svako dete do njegovog punoletstva isplaćuje po 2.000 dinara mesečno. Po rečima Dimitrova, cilj ovih mera je da se sačuva stanovništvo opštine Dimitrovgrad.

Dimitrov je pozvao sve privrednike da se uključe u ovu akciju i da doniraju onoliko koliko mogu i naveo da će sredstva prikupljena tokom ove godine biti usmerena ka Fondaciji “Zamisli život” koja je, kako je rekao “plod rada lokalne samouprave”, da se finansira sredstvima opštine, a da je protekle godine “podelila preko million dinara uglavnom za lečenje i socijalno ugrožene kategorije stanovništva”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 566-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 567-1024x683.jpg

Zoran Nikolov je ispred Mlekare “Stara planina” izjavio da se ova mlekara u svojstvu socijalno odgovorne kompanije i ove godine, kao i prethodnih, uključila u akciju “Da nas bude više” i izrazio nadu da će sledeće godine biti više novih sugrađana. Nikolov je naglasio da je ove, kao i prethodne godine, humanitarna organizacija “Ljubi bližnjeg svog” pomogla nabavku paketića za roditelje i decu, a mlekara “Stara planina” je obezbedila “ono što roditeljima najviše treba u ovom trenutku – pelene, kupke, šampone, vlažne maramice i dr.

This image has an empty alt attribute; its file name is 568-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 569-1024x683.jpg

Skupu se zatim obratila Suzana Milev, jedan od glavnih organizatora ove kampanje i patronažna sestra iz Doma zdravlja u Dimitrovgradu koja se zahvalila sugrađanima na podršci u sprovođenju akcije i istakla značaj rada patronažne službe i saradnje sa roditeljima. Ona je izrazila želju da kalendar sa fotografijama beba rođenih u 2018. godini krasi sve domove i prostorije svih institucija i privrednika kao znak humanosti. Takođe je izrazila i zadovoljstvo time da se iz godinu u godinu akcija širi u smislu uključenja i drugih ljudi koji daju doprinos kampanji.

Ona je istakla da je patronažna služba do prošle godine odlučivala samostalno kome će biti usmerena sredstva skupljena prodajom kalendara, a da je zbog težine donošenja takvih odluka dogovoreno da od 2019. godine prikupljena sredstva raspodeljuje fondacija “Zamisli život”.

Reč je o fondaciji čiji su osnivači Udruženje penzionera opštine Dimitrovgrad, Udruženje hendikepiranih lica “Hendikep” i Udruženje “Caribrod”, a koja je registrovana početkom 2017. godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 570-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 571-1024x683.jpg

Suzana Milev se ispred organizatora skupa zahvalila Mlekari “Stara planina”, restoranu “Sax Balkan”, Hotelu “Happy” i “Kola promet” i navela da će restoran “Sax Balkan” i Hotel “Happy” donirati ovoj akciji 1.000 eura.

This image has an empty alt attribute; its file name is 572-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 573-1024x683.jpg

Tijana Aleksov se u svojstvu predstavnika Fondacije “Zamisli život” zahvalila Patronažnoj službi Doma zdravlja za preusmerenje prikupljenih sredstava, kao i Opštini Dimitrovgrad, donatorima i građanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 574-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 575-1024x683.jpg

Skup je završen podelom paketića i prodajom kalendara.

 Sergej Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар