U tri prekršaja zaplenjeno gotovo 40.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom prošle nedelje na graničnim prelazima Đerdap i Gradina u tri navrata zaplenili ukupno gotovo 40.000 neprijavljenih evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Kada je 6. aprila 2019. godine na red za kontrolu stigao „BMW“ rumunskih registarskih oznaka kojim su dvojica državljana te zemlje izlazila iz Srbije, oba putnika su u razgovoru sa carinskim službenicima rekla da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave.

Kontrola automobila išla je u prilog njihovim rečima, ali je pregled njihovog prtljaga otkrio da se u torbici 32-godišnjeg vozača krije 33.500 neprijavljenih evra, na šta su putnici rekli da je novac zajednički.

Kako nijedan od putnika nije imao potvrdu o unosu stranog novca u Srbiju, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 13.500 zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Јoš dva devizna prekršaja otkrivena su 3. i 4. aprila na izlaznoj strani prelaza Gradina.

Najpre su u BMW-u holandskih registracija kojim je u društvu još jednog muškarca putovao 31-godišnji državljanin te zemlje turskog porekla carinici u torbici suvozača pronašli više od 16.500 evra.

Ubrzo je otkriveno da i vozač, iako je tvrdio da sa sobom ne nosi ništa osim prtljaga, u džepovima i torbici krije nešto više od 13.000 evra.

I dan kasnije carinici su na Gradini u autobusu bugarskih registracija koji se kretao na relaciji Nemačka – Bugarska u rukavu jakne i novčaniku 37-godišnjeg bugarskog državljanina otkrili gotovo 25.000 neprijavljenih evra.

Putnicima preko Gradine koji su se našli u prekršaju vraćeno je po 10.000 evra, što je iznos koji je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnih postupaka.

Izvor i Foto: Uprava carina

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар