U Dimitrovgradu održana redovna godišnja skupština Udruženja penzionera

Uz prisustvo većine članova u Dimitrovgradu je održana godišnja skupština Udruženja penzionera, treća u ovom sazivu.

Skupštinu je otvorio Asen Radoicev, predsednik udruženja. Na zasedanju je usvojen Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem za 2018., kao i Program rada sa finansijskim planom za 2019. godinu.

Udruženje penzionera Dimitrovgrad broji oko 1000 članova i ima široku lepezu delatnosti. Najvažnija je socijalna briga o svim članovima, dodela pomoći u vidu paketa, ogrevnog drveta, pozajmica i dr. Skoro svakog meseca dimitrovgradsko udruženje organizuju tribine i predavanja, dolaze lekari specijalisti iz svih oblasti. Jednom nedeljno se meri krvni pritisak članovima, kao i nivo šećera u krvi.

U Udruženju radi nekoliko komisija, kao i aktiv žena. Njihov zadatak je da organizuju ekskurzije i sportske susrete. Predstavnici udurženja su uključeni u rad organa i tela, počev od okružnog do republičkog nivoa. Takođe, aktivno učestvuju u svim manifestacijama u gradu i sarađuju sa lokalnim institucijama.

A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар