Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović boraviće danas i sutra u Bugarskoj. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Joksimović će razgovarati s visokim predstavnicima Bugarske o aktivnostima i planovima Srbije za nastavak evropskih integracija i saradnji dve zemlje u tom procesu, kao i o bilateralnim odnosima.

Programom posete je predvđeno da se Jadranka Joksimović sastane sa potpresednikom bugarske vlade zaduženim za EU fondove Tomislavom Dončevim i potpredsednicom Vlade i ministrkom inostranih poslova Ekaterinom Zaharievom.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: srbija.gov.rs)
Foto: mei.gov.rs

Написал/ла

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Без коментар

Оставете коментар