Uspeh mladih istoričara iz Pirotskog okruga

Učenici iz Pirotskog okruga osvojili su nekoliko visokih mesta na državnom takmičenju iz istorijе za gimnazije i srednje stručne škole, 11. maja u Nišu. Najbolje plasirani učenici iz srednjih škola sa područja okruga su Miroslav Gogov iz Dimitrovgrada i Miloš Simić iz Pirota koji su osvojili 3. mesto, u kategoriji II odnosno IV razreda, dok su u konkurenciji učenika gimnazija najbolji rezultat ostvarili Natalija Stefanović i Stefan Jovanović iz Pirota (2. i 3. mesto), u kategoriji IV odnosno II razreda, i Aleksandar Nikolić i Natalija Ivanov iz Babušnice (2. mesto oboje) u kategoriji III odnosno I razreda.

Na državnom takmičenju koje je organizovalo Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, učestvovalo je 211 učenica i učenika iz Srbije, od kojih devet iz srednjih škola i gimnazija iz Pirota i Babušnice, a domaćin takmičenja bila je Ekonomska škola iz Niša. Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Sergej Ivanov

Foto: Vladica Tošić

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar