Tradicionalna manifestacija „Jagnjijada“ 18. maja u Krupcu

Tradicionalna manifestacija „Jagnjijada“ održaće se 18. maja u selu Krupac, u Pirotu sa početkom u 10:00 časova.

Ovo je manifestacija gde se veliki broj ekipa nadmeće u pripremanju vrhunske staroplaninske jagnjetine, pripremajući je pod sačem, u „vurnji“ ili na ražnju.

Pored spremljene jagnjadi, posetioci će moći da probaju i tradicionalna jela pirotskog kraja. Na štandovima će biti izloženi domaći mlečni i suhomesnati proizvodi (peglana kobasica i dimljeno meso), ali i med, sir, ćilim i grnčarija.

Kao i svake godine, organizatori ove manifestacije su Mesna zajednica Krupac i Udruženje žena „Klok“ uz podršku grada Pirota i Turističke organizacije Pirot.

Očekuje se veliki broj posetioca kako iz Srbije, tako i iz susedne Bugarske.

Teodora Petrov

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar