Mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada osvojila Veliki Šampionski pehar Novosadskog poljoprivrednog sajma

   Mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada osvojila je Veliki Šampionski pehar 83. Međunarodnog Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Ova dimitrovgradska mlekara se nadmetala sa 17 svojih proizvoda i osvojila 13 velikih zlatnih medalja i dva zlatne medalje, kao i dve šampionske titule za ovčije kiselo mleko i urdu-albuminski sir.

261 ovcije-kiselo-mleko

   Dragan Čanadžić, samostalni stručni saradnik službe za ocenu kvaliteta Novosadskog sajma kaže za portal „Far“ da je mlekara „Stara planina“ poslednjih godina ostvarila zavidan kvalitet mlečnih proizvoda što potvrdjuju brojne nagrade i priznanja, a ove godine to je rezultiralo Velikim Šampionskim peharom u izuzetno jakoj konkurenciji. 

262 urda

   Vlasnik mlekare Zoran Nikolov kaže za „Far“ da je uspeo da očuva nivo kvaliteta i da su proizvodi „Stare planine“ postali brend na ovim prostorima, što ga izuzetno raduje, a posebno nagrade na prestižnom Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

263 Mlekara St Planina 3 Fin

   Mlekari „Stara planina“ je pripala čast da bude učesnik „Večeri šampiona“, koja će biti održana 19. maja na sajmu u Novom Sadu.

   Ove godine veliki uspeh ostvarilo je i Opšte udruženje preduzetnika Pirot, osvojivši Pehar Novosadskog sajma, koji će im biti uručen 13. maja. Ovom udruženju pripale su 3 velike zlatne medalje, dve zlatne i dve srebrne, dok je titulu šampiona za ovčiji mladi punomasni sir ponelo poljoprivredno gazdinstvo „Tošić“ iz sela Krupac.

   Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 14. do 20. maja.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.