IX sednica SO Dimitrovgrad: Ugašeno JP „Direkcija za izgradnju i urbanizam“

   Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojen je izveštaj o poslovanju budžeta za prvih devet meseci tekuće godine. Prihodi beleže procenat izvršenja od oko 46 % (oko 355,5 miliona dinara), dok rashodni deo beleži procenat od oko 47 % (oko 362,6 miliona dinara).

   Usvojena je i odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za 2016. godinu kojom su uravnotežena prihodna i rashodna salda. Osnovni motiv za rebalans bilo je likvidiranje JP „Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Dimitrovgrad“. Radnici ove direkcije biće zapošljeni u JP „Komunalac“ i u organima lokalne samouprave.

   Skupština je imenovala Vasila Andrejeva za direktora Ustanove za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“, dok je Jasminka Mančev imenovana za direktora Narodne biblioteka „Detko Petrov“. Andrejev i Mančeva su i do sada bili na čelu ovih ustanova, ali sa statusom v.d. direktora.

   Usvojena je Strategija bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine za period od 2016-2020 godine, kao i Akcioni plan za unapređivanje položaja migranata za isti vremenski period.

   Odbornici su usvojili i Odluku o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji opšine, kao i Odluku o nagrađivanju učenika i prosvetnih radnika osnovne i srednje škole u Dimitrovgradu u cilju podsticaja učenika i prosvetnih radnika za postizanje boljih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu i sobodnim aktivnostima.

S. M.

Foto: Slaviša Milanov

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар