Fondacija Ana i Vlade Divac obradovala mališane u Tranzitno-prihvatnom centru za migrante u Dimitrovgradu

   Predstavnici fondacije Ana i Vlade Divac podelili su novogodišnje paketiće deci smeštenoj u Tranzitno-prihvatnom centru Dimitrovgrad.

   Po rečima Željka Voštića koordinatora za ovu opštinu, akcija je sprovedena u okviru projekta koji fondacija Divac već mesecima realizuje u Dimitrovgradu, a koji se finansira sredstvima USAID-a.

   „Trenutno na terenu imamo tim volontera koji 3-4 puta nedeljno radi sa izbeglicama, decom i odraslima smeštenim u Tranzitno prihvatnom centru u Dimitrovgradu. Plan nam je da od januara organizujemo časove engleskog i srpskog jezika kao i radionice različitog sadržaja. Želja nam je da korisnicima centra onoliko koliko je to moguće ulepšamo boravak u Dimitrovgradu. Izuzetno mi je drago što smo uspeli da deci izmamimo osmeh na lice i unesemo duh praznicne atmosfere. Danas smo podelili 45 paketića. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još više ovakvih akcija. Najveći deo paketića obezbedila je Fondacija Divac sredstvima iz projekta dok je par paketića obezbedio „Bled DOO“ Dimitrovgrad, zbog ćega im se ovom prilikom posebno zahvaljujemo na iskazanoj humanosti“

P.Videnov

Foto: Željko Voštić

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар