Situacija u dimitrovgradskom Domu Zdravlja mirna – nema epidemije gripa

   U Domu Zdravlja u Dimitrovgradu ima povećan broj obolelih pacijenata sa simptomima gripa, ali ne može se reći da je to epidemija i situacija je trenutno mirna. Uglavnom se javljaju deca predškolskog uzrasta, sa simptomima povećane telesne temperature, infekcije gornjih respiratornih puteva i stomačnih tegoba, kaže za „Far“, doktor Robert Petrov, direktor ove ustanove.

   Pacijentima se uglavnom savetuje da ne uzimaju lekove (antibiotike) na svoju ruku, već isključivo uz preporuku i na recept lekara. Takođe, preporučuje se konzumiranje što više tečnosti, uglavnom čajeva, kao i što manje izlaganje trenutnim vremenskim uslovima.

  A.Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Сподели публикация
Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар