Uskoro završetak prve faze radova u Radnoj zoni Beleš 94

Prva faza radova na izgradnji Radne zone Beleš u Dimitrovgradu biće završena za 15-ak dana. Prema rečima Dragana Mančeva, pomoćnika predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu, na površini od 4 hektara postavljene su instalacije, neophodne za nesmetan rad u zoni, kao i saobraćajnica unutar same zone.

Do kraja prve faze biće kompletno završene dve trafo stanice, vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i hidrantska mreža. Takođe, vode se pregovori i sa zainteresovanim investitorima. Naime, radi se o fabrikama za reciklažu gume i proizvodnju alkohola, istakao je Mančev.

Ukupna vrednost radova iznosi 72 miliona dinara. Opština Dimitrovgrad i Ministarstvo privrede Republike Srbije učestvuju sa po 50 % sredstava.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар