Uskršnji kadetski turnir u šahu održan u Dimitrovgradu

Šahovski klub „Caribrod“ bio je juče organizator Uskršnjeg kadetskog turnira u šahu, na kome je učestvovalo 20 mladih šahista iz Dimitrovgrada i Pirota. Iako je samo 4 takmičara došlo iz kluba „Čast i slava“ iz Pirota, uspeli su da osvoje prva četiri mesta na turniru.

Pobednik je Veljko Najdanović sa 7 pobeda i 7 kola, drugo mesto pripalo je Branki Vidanović sa 5 i po poena, a na trećem i četvrtom sa po 5 poena su se plasirali Nikola Lilić i Jovan Đelić.

Najbolje plasirani takmičar iz domaće ekipe „Caribroda“ je Marko Pejčić na petom mestu sa 4 i po poena.

Turnir je održan u prostorijama EOC-a u hali u Dimitrovgadu.

T. Aleksov

Foto: pixabay.com

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Сподели публикация
Написал/ла

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Без коментар

Оставете коментар