Radio klub “Dimitrovgrad – YU1AHV“ učetvovao na međunarodnom ARG takmičenju u Leskovcu

Na Pašinoj česmi u okolini Leskovca proteklog vikenda održano je takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji. Među učesnicima, njih 50-ak iz 11 klubova iz Srbije, Bugarske i Makedonije, našli su se i članovi radio kluba “Dimitrovgrad – YU1AHV“.

U ekipnoj konkurenciji RK “Dimitrovgrad“ zauzeo je 9. mesto, dok je Dejan Cvetkov zauzeo 5. mesto u pojedinačnoj konkurenciji od 20 do 40 godina. Takmičenje je organizovao radio klub “Nikola Tesla“ iz Leskovca.

„Radili smo u dosta lošim vremenskim uslovima, zbog kiše koja je padala u Leskovcu. Teren je bio blatnjav i mokar, a ujedno i dosta brdovit i otežavao je rad svim takmičarima. Ovo je bilo naše prvo učešće na jednom ovakvom takmičenju radio amatera. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti taj trend“ – prenosi utiske sa takmičenja za portal FAR Dejan Cvetkov, predsednk radio kluba „Dimitrovgrad“.

 A. Todorov

Foto: D. Cvetkov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар