84. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu – 1.500 izlagača iz 60 zemalja

U Novom Sadu se od 13. do 19. maja održava 84. Međunarodni poljoprivredni sajam. Proizvode i usluge ove godine predstavlja 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a partner ovog velikog agrarnog događaja je Bosna i Hercegovina. U izlagačkom delu Poljoprivredni sajam je za 10 odsto veći od prošlogodišnjeg.

Na Nacionalnoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posetioci imaju priliku da vide 1.500 najkvalitetnijih grla stoke.

Deo sajma je Izložba organske proizvodnje i međunarodni B2B poslovni susreti, koji omogućavaju saradnju preduzetnika i institucija iz različitih krajeva sveta.

Posetioce očekuje bogata izložba poljoprivredne mehanizacije, a među izloženim mašinama i poljo-opremom posebno mesto zauzima kombajn za šećernu repu čija je cena oko 600.000 evra bez PDV-a.

U Kongresnom centru Novosadskog sajma sa modernom infrastrukturom organizuju se brojni poslovni događaji i stručni skupovi.

Na ovogodišnjem sajmu mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada osvojila je Veliki šampionski pehar u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Ova mlekara se nadmetala sa 18 svojih proizvoda i okitila se sa 5 Velikih zlatnih medalja, 9 Zlatnih medalja, dve srebrne medelje i šampionskom titulom za papriku u pavlaci.

Opšte udruženje preduzetnika iz Pirota sa svojim proizvođačima je po oceni kvaliteta mlečnih i mesnih proizvoda osvojilo 12 zlatnih i jednu srebrnu medalju.

P. Videnov

Foto: sajam.net

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар