Vozač automobila na državnom putu kod Beleša oborio dva pešaka koja su zadobila teške telesne povrede

Policijska uprava Pirot saopštava da su dva mladića, uzrasta 21. i 24. godine zadobila teške telesne povrede u udesu, koji se tokom jučeranjeg dana dogodio na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad kod naselja Beleš.

Do nezgode je došlo kada je vozač automobila, usled vožnje pod dejstvom alkohola, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolovoza, oborio dva pešaka koji su se kretali bankinom i pritom im naneo teške telesne povrede.

Nadležni iz MUP-a Srbije i Auto-moto-saveza Srbije i dalje apeluju učesnicima u saobraćaju na maksimalan oprez za volanom, poštovanje zakonskih propisa i saobraćajnih znakova, kako ne bi dolazilo do saobraćajnih udesa i neželjenih posledica na putu.

 P. Videnov

Foto: mup.gov.rs

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар