Jubilej humanitarne akcije na Dan carinske službe Srbije

Jubilarnom 10. godišnjicom humane akcije dobrovoljnog davanja krvi „Carinici za Srbiju“, koja se organizuje od 2008. godine, obeležava se i ovaj 25. maj Dan carinske službe Srbije.

Za prethodnih deset godina u akciji dobrovoljnog davanja krvi učestvovalo je preko hiljadu srpskih carinika, a očekuje se da i ove godine odziv bude značajan, kako u Beogradu, tako i u carinarnicama širom Srbije.

Zaposleni sa teritorije Beograda krv će dati u Institutu za transfuziju krvi Srbije, dok će dobrovoljni davaoci iz carinarnica to moći da učine u najbližim zdravstvenim centrima.

”Uz čestitke svim kolegama za Dan carinske službe, želim posebno da istaknem da carinici i danas uspevaju da daju značajan doprinos društvu, kako kroz sve bolje rezultate koje je Uprava carina beleži, tako i kroz predano učešće u humanitarnoj akciji koja je u carinskoj službi već postala deo tradicije”, rekao je Veselin Milošević, zamenik direktora Uprave carina Republike Srbije i dodao će ”odgovorno, dosledno i savesno obavljanje dužnosti nastaviti da budu prioritetne vrednosti u radu carinske službe.”

Da podsetimo, Dan carinske službe Srbije obeležava se od 2008. godine u znak sećanja na postavljanje prve đumrukane (carinarnice) na Savi kod Ostružnice 1804. godine.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар