Nove pretnje čelnicima NDNV i aktivistima nevladinih organizacija

Na ulicama Novog Sada izlepljene su nalepnice na kojima su čelnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine i aktivisti pojedinih nevladinih organizacija prikazani kao neprijatelji države, uz optužbe da oni kontrolišu medije i kreiraju “antisrpsko javno mnjenje”.

Na nalepnicima nepoznatih autora, koje izgledaju kao poternice i poziv na linč, ispisana je poruka “Tamna strana Srbije”, a ispod nje su postavljene fotografije predsednika i programskog urednika NDNV Nedima Sejdinovića i Dinka Gruhonjića koji su prikazani kao “kontrolori medija”.

Takođe, i fotografije Jelene Milić iz Centra za evroatlantske studije, Nataše Kandić iz Fonda za humanitarno pravo i Sonje Biserko iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji – propraćene tekstom “kreatori antisrpskog javnog mnjenja”.

Na plakatu je ispisana i poruka “Zanimljiva simbolika u imenu produkcijske kuće na platnom spisku Rokfeler fondacije – DART VEJDER I SINOVI”.

Najnovija pretnja usledila je posle serije napada u kojima su sve učestalije i pretnje smrću čelnicima Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a koji su poslednjih meseci posebno intenzivirani i to nakon izjava najviših zvaničnika vladajuće stranke koji su novinare NDNV optužili za organizaciju studentskih protesta koji su usledili nakon predsedničkoih izbora.

Na ove pretnje do sada nije bilo adekvatne reakcije nadležnih organa, niti su te pratnje akteri vlasti javno osudili.

Izvor: Autonomija

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар