Za vikend tri udesa u Pirotskom okrugu – Danas umereniji intenzitet saobraćaja

Prema podacima Policijske uprave Pirot, tokom vikenda u Pirotskom okrugu registrovane su tri saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica povređena.

Na državnom putu Knjaževac-Pirot, između sela Temska i Cerova, vozač automobila je zadobio teške telesne povrede, pošto je izgubivši kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta. U ulici Nikole Pašića u Pirotu lakše je povređen biciklista, kojeg je oborio vozač automobila usled nedržanja odstojanja. Na državnom putu Niš-Dimitrovgrad-Granični prelaz “Gradina” kod Bele Palanke, došlo je do kontakta između putničkog i teretnog motornog vozila prilikom preticanja. Pričinjena je samo materijalna šteta.

U odnosu na dane vikenda vozače prvog radnog dana u sedmici očekuje umereniji intenzitet saobraćaja. Veći oprez za volanom je neophodan na onim deonicima gde je zbog radova na putu došlo do izmene u režimu saobraćaja, kažu u Auto-moto Saveza Srbije. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pošto je sezona letnjih godišnjih odmora vozačima se savetuje da se pre polaska na put informišu šta im je potrebno od međunarodnih dokumenata, kao i o saobraćajnim propisima za zemlje u koje putuju.

P. Videnov (izvor: PU Pirot/AMSS)

Foto: mup.gov.rs

Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар