Konkurs za bespovratna sredstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2017. godini

Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje u 2017. godini. Sredstva za realizaciju ovih radova se obezbeđuju iz budžeta Republike Srbije u ukupnom iznosu do 99.800.000 dinara i u visini učešća do 50% bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

Pravo na korišćenje sredstava za nabavku nove opreme za navodnjavanje i to za opremu nabavljenu u 2017. godini može da ostvari:

1) Fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,

2) Naučno-istraživačka organizacija: visokoškolska obrazovna ustanova u oblasti poljoprivrede i institut u oblasti poljoprivrede koju je osnovala Republika Srbija,

3) Ustanova: srednja stručna škola u području rada poljoprivrede i visoka škola strukovnih studija iz oblasti poljoprivrede koje je osnovala Republika Srbija,

4) Privredno društvo: mikro, malo i srednje pravno lice razvrstano u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo, preduzetnik, udruženje vodokorisnika i zemljoradnička zadruga.

Korisnik sredstava pravo na sredstva može da ostvari ako je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i ako je upisao u Registar parcele na kojima se nalazi sistem za navodnjavanje.

Prijava na Konkurs podnosi se zaključno sa 31.07.2017. godine.

Detaljnije o konkursu za nabavku nove opreme za navodnjavanje može se pročitati na sajtu www.subvencije.rs

Izvor i foto: subvencije.rs

 

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар