Pozorištance „Zvonce“ iz Niša 15. septembra u Bosilegradu

U organizaciji Ustanove Centar kulture „Bosilegrad“, u petak 15. septembra u 11:00 čaasova u velikoj Sali, pozorištance „Zvonce“ iz Niša odigraće predstavu „Dečje igrarije“.

„Ova komedija predstavlja jedan iskorak u nešto novo, a namera nam je bila da napravimo predstavu koja će komunicirati sa publikom, želeći da i oni kojima je namenjena  i sami budu njeni aktivni učesnici“ – kažu nadležni iz ovog dečjeg teatra.

“U ovom komadu nema borbe dobrog i zla, nema princeze i prinčeva, zlih veštica, vila i vilenjaka. Sve su to deca već videla ili videće u drugim pozorištima. Mi želimo da se družimo, pevamo, igramo, ali i da nešto naučimo”- poručuju akteri u predstavi.

Komedija „Dečje igrarije“ jeste skup najpoznatijih pesama najeminentnijih pesnika za decu kao što su Duško Radović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić i drugi, vešto dramaturški ukomponovanih u jednu lepu pozorišnu celinu.

U komadu ima dosta muzike i prelepih songova, a predstava je prilagođena za igru  kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Ciljna grupa kojoj je namenjena predstava su deca predškolskog uzrasta i učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Tim povodom iz bosilegradskotg Centra za kulturu pozivaju decu i učitelje da zajedno sa glumcima učestvuju u predstavi „Dečje igrarije“. Ulaz je bezplatan.

B. Ivanov

Foto: youtube

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Оставете коментар