Gradina: Zadržan tovar vredan preko 4 miliona dinara

Carinski službenici su na ulazu graničnog prelaza “Gradina” zadržali tovar sa raznovrsnom robom čija je ukupna vrednost procenjena na preko 4 miliona dinara, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven 24. decembra kada se za carinsku kontrolu prijavio 44-godišnji Vrbašanin koji je vozio kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Vozač je prijavio 400 kilograma metraže u rolnama sa motivima fudbalskih klubova „ Barcelona“ i „Manchester United“ i likovima iz crtanih filmova „Sunđer Bob“, „Frozen“, „Hello Kitti“ i drugih i pidžame „Victori’s Secret“ za koje se nakon detaljnog pregleda ustanovilo da povređuju pravo intelektualne svojine.

U toku pregleda pronađeno je i neprijavljenih 745 kilograma metalnih ručki i šarki, PVC kesa  i drugih delova za PVC stolariju kao i 300 kompleta trenerki i dukserica „Victori’s Secret“ za koje se sumnja da su kopije poznatog Brenda

Ipak to nije bilo sve, jer su carinici u toku pregleda otkrili i da se u kamionu umesto prijavljene boje za tekstil nalazi 640 litara herbicida „Shoot“ i insekticida „Imigold FS 600“.

Pored spornog tovara zadržan je i kamion sa prikolicom pošto vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар