Opština Dimitrovgrad raspisala Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Za Konkurs je, na osnovu Odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2018. godinu, namenjeno ukupno 15.000.000 dinara. Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. predviđeno je 2.000.000 dinara, pri čemu je najmanji iznos sredstava po projektu u okviru ove mere 100.000, a najveći 1.000.000 dinara. Za sufinansiranje projekata na jeziku nacionalne manjine čiji je jezik u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Dimitrovgrad namenjeno je 13.000.000 dinara, gde je najmanji iznos sredstava po projektu takođe 100.000, a najveći 6.000.000 dinara.

Pravo učešća na Konkursu ima izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija. Učesnik Javnog poziva može konkurisati sa samo jednim projektom, pri čemu izdavač više medija ima pravo učešća na Javnom pozivu sa jednim projektom za svaki medij.

Popunjen obrazac za učešće na Konkursu (tri štampana i jedan elektronski primerak), kao i kopije potrebnih dokumenata, treba dostaviti najkasnije do 15. januara 2018. godine, na adresu: Opština Dimitrovgrad, ul. Balkanska 2, 18320 Dimitrovgrad, sa naznakom za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Odluka o raspodeli sredstava biće doneta u roku od 15 dana od dana zaključenja Konkursa, a rešenje o sufinansiranju projekata biće objavljeno na sajtu opštine Dimitrovgrad.

Kompletan tekst Konkursa, kao i svi potrebni obrasci, mogu se naći na sajtu opštine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 010/361-100, lokal 124.

D. Jelenkov

Foto: pixabay.rs

Написал/ла

Дияна Йеленков е родена през 1988 год. в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград, след което образованието си продължава във Философския факултет в Ниш (специалност сърбистика) и в Нови Сад (където завършва магистърска степен по Сръбска филология: сръбски език и лингвистика). След това се качва във влака и се завръща в Димитровград. Тъй като винаги е била от децата, които предпочитат да си четат книжка под дървото, отколкото да играе на криеница, още от малка се интересува от литературата и езика, особено от диалекта на родния си край. Лексиката на димитровградския говор е било заглавието на магистърската й теза – речник с повече от 2000 думи, които се използват в този местен говор. В свободно време се занимава с писане (главно на проза, а от време на време и на поезия), и с превод на литературни текстове от български на сръбски (а когато иска и обратно). Някога творбите си от детското творчество публикувала в сборника „Радовичев венец”, поетическия сборник „Разиграни сънища” и в детското списание „Другарче”. В по-скоро време някои от текстовете й се появяват в списанието „Недогледи”, което публикува Философският факултет в Ниш, както и в литературните списания „Траг” и „Майдан”. 2015-а и първата половина на 2016-а год. са плодородни за израстване на литераторската й суета – донесоха й втора награда от конкурса „Воислав Деспотов” в Нови Сад, трета от конкурса за сатирична приказка в рамките на „Нушичияда” в Иваница, както и място сред трите наградени приказки от конкурса „Черната овца” (blacksheep.rs); с писанията си заема място и в сборника „Черти и резета 6” (сборник с най-добрите творби от конкурса „Андра Гаврилович” в Свилайнац), както и в стихосбирката „Синджеличевите чегарски огньове 26” на литературното сдружение Гласът на корените от Ниш. Нейни кратки приказки се намират сред отбраните и в следващите два конкурса „Черната овца”. Съвместно с колегата си Ратко Ставров и госпожица Доротея Тодоров обявиха поетично-прозаичен сборник „Допир”. Не устоя и на изкушението да се пробва като журналист – от позицията преводач и автор сътрудничи с onlajn списанието EMG магазин, а от време на време публикува текстове и в портала blacksheep.rs.

Без коментар

Оставете коментар