Dejvis kup: Srbija i SAD od 2. do 4. februara u Nišu, selektor Zimonjić završio sa igranjem za nacionalni tim

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država biće odigran od 2. do 4. februara 2018. godine u hali Čair u Nišu. Srbija je kao domaćin izrazila želju da ovaj susret bude odigran u Nišu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja, navodi se na zvaničnom sajtu Teniskog saveza Srbije.

Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić ističe da bi podloga mogla biti jedan od ključnih faktora koji će odlučiti ovaj duel.

„Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu  (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama“ – ističe Zimonjić.

Selektor Srbije kaže da njegovom timu nije bila naklonjena fortuna prilikom žreba za prvo kolo Dejvis kupa.

„Mislim da smo izvukli jednog od najjačih protivnika, imajući u vidu da smo na žrebu bili među nosiocima. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom Mastersu, tu je i Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na Gren slemovima, bio je jako blizu da se i sam kvalifikuje na završni tunir u Londonu. Osim njih tu su i Stivi Džonson, Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Što se tiče nas, mislim da je dobro to, što igramo kod kuće. Nadam se da ćemo nastupiti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi i da ćemo spremno dočekati taj susret“ – rekao je Zimonjić, koji je nakon 23 godine takmičenja u Dejvis kupu rešio da se povuče kao igrač našeg najboljeg nacionalnog tima.

Ukoliko se Srbija plasira u četvrtfinale, ponovo će biti domaćin protiv pobednika susreta Belgija – Mađarska.

 Ž. Kostić (Izvor: teniskisavez.com)

Foto: Žiža Kostić

Aleksandar Todorov
За Aleksandar Todorov 748 Articles
Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*