Dejvis kup: Srbija i SAD od 2. do 4. februara u Nišu, selektor Zimonjić završio sa igranjem za nacionalni tim

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država biće odigran od 2. do 4. februara 2018. godine u hali Čair u Nišu. Srbija je kao domaćin izrazila želju da ovaj susret bude odigran u Nišu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja, navodi se na zvaničnom sajtu Teniskog saveza Srbije.

Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić ističe da bi podloga mogla biti jedan od ključnih faktora koji će odlučiti ovaj duel.

„Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu  (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama“ – ističe Zimonjić.

Selektor Srbije kaže da njegovom timu nije bila naklonjena fortuna prilikom žreba za prvo kolo Dejvis kupa.

„Mislim da smo izvukli jednog od najjačih protivnika, imajući u vidu da smo na žrebu bili među nosiocima. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom Mastersu, tu je i Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na Gren slemovima, bio je jako blizu da se i sam kvalifikuje na završni tunir u Londonu. Osim njih tu su i Stivi Džonson, Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Što se tiče nas, mislim da je dobro to, što igramo kod kuće. Nadam se da ćemo nastupiti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi i da ćemo spremno dočekati taj susret“ – rekao je Zimonjić, koji je nakon 23 godine takmičenja u Dejvis kupu rešio da se povuče kao igrač našeg najboljeg nacionalnog tima.

Ukoliko se Srbija plasira u četvrtfinale, ponovo će biti domaćin protiv pobednika susreta Belgija – Mađarska.

 Ž. Kostić (Izvor: teniskisavez.com)

Foto: Žiža Kostić

Написал/ла

Живорад Жижа Костич е роден през 1955-та година в Парачин, но още от едногодишна възраст живее в Ниш, където завършва основно и средно икономическо училище, а по-късно и частен факултет (катедра Журналистика) в Института за следване „Екоман” Грачаница – Прищина. Работи в Нишка банка в Ниш и в отдела й в Белград, както и в Народния театър Ниш на длъжност „бизнес секретар“, след което се насочва към медиите и журналистиката. В местните телевизии в Ниш работи като ТВ оператор (Телевизия Стар 5) и завършва школата на BBC в организацията на ANEM. През 80-те години става член на Асоциация на журналистите в Сърбия и започва професионално да се занимава с медии в току-що сформираната Градска телевизия, по-известна като Нишка телевизия. Времето на бомбардировките над тогавашната Съюзна Република Югославия през 1999-та година оставя голяма следа върху кариерата му и е назначен за военен оператор на командата на трета армия. В разгара на НАТО бомбардировките заснема въздушните нападения над гр. Ниш, а много негови автентични записи от този период обиколиха света. През 2009-та година по покана на тогавашния ректор на Нишкия университет с неколцина колеги и университетски професори участва в създаването на първата интернет телевизия на един университет в Сърбия. Поради икономически причини този медиен проект не стартира, но се създава интернет телевизионен портал „Нуит”. Работи в Университета в Ниш като оператор и монтажист и отговаря за връзките с обществеността. Баща му е царибродчанин. С удоволствие приема поканата за сътрудничество с портал „Фар”, за който смята, че е мултимедиен двуезичен информатор със своевременно и обективно отразяване на събитията.

Без коментар

Оставете коментар