„Balkanski“ posle penala slavio u Kupu

Fudbaleri „Balkanskog“ izborili su plasman u finale Kupa Srbije na području Pirotskog okruga nakon što su juče, 23 maja na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Pirotu savladali ekipu „Tanaska Rajića“ posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Rezultat u regularnom delu utakmice je bio 2:2 (1:1) da bi dimitrovgradski “zonaš“ bio bolji u penal seriji rezultatom 4:2.

Dimitrovgradski tim je u Pirotu nastupio u delimično podmlađenom sastavu i bez nekolicine standardnih prvotimaca, a u junaka meča izrastao je mladi golman Filip Istatkov koji je u penal lutriji “skinuo“ dva penala fudbalerima „Tanaska Rajića“, a takođe i jedan u prvom poluvremenu susreta. Strelci u regularnih 90 minuta za „Balkanski“ bili su Nikola Ćirić u 45. i Saša Vasov u 82. minutu, da bi u penal seriji sa “kreča“ bili precizni Saša i Danilo Vasov, Pešev i Davidović.

U finalu Kupa na teritoriji Pirotskog okruga, čije će domaćinstvo biti naknadno određeno, 30. maja sastaće se „Balkanski“ i „Jedinstvo“ iz Pirota.

 A. Todorov

Foto: Toni Aleksov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар