Počelo krpljenje udarnih rupa u gradu

Nakon nekoliko dana pripreme terena, 1. juna u Dimitrovgradu je počelo krpljenje udarnih rupa. Izvođač radova je građevinsko preduzeće „Atina Plus“ iz Niša, dok su sredstva u iznosu od 2.400.000 dinara obezbeđena iz opštinskog budžeta.

Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu kaže za FAR da će prioritet biti uža gradska jezgra, a zatim prigradska naselja.

„Nakon što je izvršeno opsecanje i vađenje starog asfalta iz rupa počelo se je sa asfaltiranjem. Trenutno se detaljno radi ulica 9. maj u blizini Mašinskog parka jer je tamo situacija dosta složena. Zatim će uslediti radovi u užem gradskom jezgru, a nakon toga i u prigradskim naseljima Gradinje, Gornji Beleš i Gornja Željuša“ – rekao je Conević.

Conević je takođe naglasio da će opština Dimitrovgrad raditi o sopstvenom trošku sanaciju prekopa u naselju Lukavica, iako je to državni put.

 A. Todorov

Foto: Žan Conević

 

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар