Međunarodni „Imperium tekvondo kamp“ od 3. do 10. avgusta u hali u SC „Park“ u Dimitrovgradu – Nastasić za FAR: Kamp će biti jedan od najboljih u zemlji

U hali u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu od 3. do 10. avgusta biće održan Međunarodni „Imperium tekvondo kamp“. Polaznici kampa biće najbolji mladi tekvondisti iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Kamp će zvanično početi u petak, 3. avgusta sa početkom od 18:00 časova, kada će biti održan prvi trening.

Juniorski reprezentativci Srbije u tekvondou: Dušan i Nadica Božanić

Kadetska reprezentativka Srbije Sandra Stamevski i trener Jugoslav Nastasić

U razgovoru za portal FAR Jugoslav Nastasić, inicijator i organizator kampa iz tekvondo kluba „Imperium – Beograd“, a ujedno i trener juniorske reprezentacije Srbije je rekao da će kamp okupiti 70-ak polaznika.

„Na ovom kampu okupićemo najbolje tekvondiste u regionu, osvajače medalja sa svetskih i evropskih prvenstava. Iz TK „Imperium“ iz Beograda u Dimitrovgrad će doći Nadica i Dušan Božanić, kao i Sandra Stamevski, imena koja će obeležiti tekvondo sport u budućnosti. Nadica zauzima 18. mesto na svetskoj rang listi i 14. na evropskoj i svetska je juniorska šampionka. Dušan Božanić je ove godine osvojio bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu, dok je Sandra Stamevski bila srebrna na „President kupu“ u Atini. Ovim putem bih se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije zato što je obezbedio učešće Nadice i Dušana na kampu, koji će oktobra meseca predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama mladih (YOG) u argentiskoj prestonici Buenos Ajresu.U Dimitrovgrad će takođe doći i Dejan Gergijevski, najbolji tekvondista u istoriji Makedonije i osvajač Evropskog prvenstva, kao i njegova sestra Ana Marija Georgijevska, koja je bila treća na svetu. Na kampu će biti i Nikola Đurđević (TK Omega – Beograd), juniorski vicešampion Evrope, kao i juniorska vicešampionka Starog kontinenta i najbolja rumunska takmičarka Liana Musteata Lonela iz Bistrice. Sve u svemu, biće ovo jedan od najboljih kampova u zemlji, sa čak sedmoro tekvondista koji su osvajali odličja na međunarodnoj sceni“ – naglasio je on.

Nastasić je kazao da će sa najboljim tekvondistima u regionu raditi četvoročlani tim stručnjaka i da će se teninzi održavati dva puta dnevno.

„Osim mene, sa njima će raditi Danilo Vukelić, pomoćni trener pionirske reprezentacije i seniorski reprezentativac Srbije, zatim profesor altetike na beogradskom DIF-u i kondicioni trener Nenad Janković i Nikola Dević, student DIF-a i licencirani tekvondo trener. U prepodnevnom terminu treninzi će se održavati od 9 do 11 sati, dok će popodnevni trening biti u periodu od 18 do 20 časova. Takođe, polaznicima kampa biće na raspolaganju i teretana u Parku. Ukoliko postoji interesovanje dimitrovgradske dece za tekvondo ja i moj tim saradnika organizovaćemo jedan promotivni trening“ – rekao je Nastasić.

Nastasić je istakao da je izabrao da organizuje tekvondo kamp u Dimitrovgradu, najviše zbog činjenice, što ovaj kraj ima izuzetne uslove za rad sa sportistima.

„Opština Dimitrovgrad raspolaže odličnim uslovima za pripreme sportista, čistim planinskim vazduhom i nezagađenom sredinom. Tu je i Sportski centar Park, gde je sve onako lepo “skockano“ na jednom mestu. Sportska hala predstavlja jedno fascinantno zdanje. Tu su i tereni za različite sportove, kao i bazeni, gde sportisti mogu da se fino relaksiraju nakon napornih treninga“ – zaključio je trener juniorske tekvondo reprezentacije Srbije.

Тekvondo klub„Imperium – Beograd“

Klubovi koji će imati svoje učesnike na tekvondo kampu u Dimitrovgradu su „Imperium“, „Omega“ i „Lav“ iz Beograda, „Imperium – Pazova“ iz Nove Pazove, „Ramin“ i „Asteriks“ iz Niša, „Pohion“ iz Sofije, „Butel“ iz Skopja, „Ilyo“ iz Bistrice (Rumunija), i „Kozara“ iz Prijedora (BiH).

Organizatori tekvondo kampa u Dimitrovgradu su TK „Imperium“ iz Beograda, TK „Imperium – Pazova“ iz Nove Pazove uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“ i opštine Dimitrovgrad.

  A. Todorov

Plakat: Tekvondo klub „Imperium – Beograd“

Foto: Iz privatne arhive Jugoslava Nastasića

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар