Četiri medalje za bosilegradske atletičare na Balkanskom prvenstvu za veterane “BAMACS 2018“ u Sloveniji

Veterani Atletskog kluba „Mladost“ iz Bosilegrada ostvarili su zapažene rezultate na Balkanskom atletskom prvenstvu „BAMACS 2018“, koje je održano od 21. – 23. septembra u gradu Celje, Slovenija.

AK „Mladost“ je predstavljalo 4 takmičara koji su osvojili zlatnu, srebrnu i dve bronzane medalje.

Nenad Georgiev, osvojio je zlatnu i bronzanu medalju u brzom hodanju na 5 km i bronzanu u trci na 800 metara. Srebrom se okitio Jordan Grigorov u brzom hodanju na 5 km, dok je Blaža Vojinović osvojio četvrto mesto u skoku u vis i peto mesto u skoku u dalj. Poznati bosilegradski polumaratonac Stefan Radovanov i ovog puta je osvario sjajan rezultat osvojivši šesto mesto.

Na prvenstvu je učestvovalo oko 800 atletičara – veterana iz Srbije, Italije, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i dr.

  A. Zareva

Foto: Sportski savez Bosilegrad

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар