U dimitrovgradskoj osnovnoj školi “Hristo Botev“ u toku je provera gotovosti predškolaraca za polazak u školu. Deca rade standardizovane testove propisane od strane Društva psihologa Srbije, a uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, što olakšava kasnije formiranje i određivanje strukture budućih odeljenja.

   Upis u prvi razred počeo je 1. aprila i trajaće do 31. maja. Biće upisano ukupno 73 prvaka u centralnoj gradskoj školi, kao i u školi u selu Željuša, dok odeljenja u selima Dragovita i Trnski Odorovci neće imati novoupisanih đaka, kaže za portal „Far“ direktorka škole Katarina Simeonov.

69 Osnovna skola

   Roditeljima koji ove godine upisuju svoju decu u prvi razred neophodna su sledeća dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o pohađanom pripremnom predškolskom programu, potvrda o prebivalištu deteta i lične karte roditelja na uvid.

   Po rečima Katarine Simeonov, nakon sprovedene javne nabavke sledi potpisivanje ugovora za izvođenje ovogodišnjih đačkih ekskurzija. Roditelji su se opredelili da se u svim razredeima osnovne škole “Hristo Botev“ izvedu planirane ekskurzije, osim za učenike šestog razreda. Đaci prvog razreda posetiće Pirot i okolinu, drugi razred obići će Sokobanju, treći razred Niš, a četvrti Beograd.  Učenici petog razreda posetiće istočnu Srbiju, đaci sedmog razreda putuju na Zlatibor i Taru, a osmaci će u trodnevnoj ekskurziji upoznati lepote vojvođanskog kraja.

D.A. Videnov

Foto: Danijela Apostolov Videnov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.