Zaplenjene cigarete, devize i lovačko naoružanje

   Carinici su u prethodna dva dana na graničnim prelazima Gradina i Preševo sprečili nekoliko  pokušaja krijumčarenja, a među zaplenjenom robom našle su se cigarete, devize i oružje.

   Prilikom kontrole putničkog kombija, koji se iz pravca Bugarske na graničnom prelazu Gradina pojavio u popodnevnim satima 7. aprila 2016. godine, koristeći zeleni kontrolni prolaz, namenjen onima koji nemaju ništa za carinjenje, zaplenjeno je 19.000 cigareta. Putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, sa vozačem i osam putnika slučajnim uzorkom izdvojen je za detaljan pregled. Putnici su prethodno rekli cariniku da putuju ka Nemačkoj i da osim ličnih stvari, svi zajedno imaju četiri boksa cigareta. Međutim, carinik je na dnu prtljažnog prostora, iza zadnjeg sedišta kombija u putnoj torbi i plastičnim kesama pronašao sakrivene cigarete, prethodno umotane u peškire.

72 Gradina cigarete

   Među sakrivenim cigaretama sa bugarskim akciznim markicama najviše je bilo sledećih robnih marki: „Davidoff“, „Dunhill“, „Marlboro“ i „Parliament“. Protiv putnika koji se prijavio kao vlasnik cigareta, pokrenut je prekršajni postupak.

   Dan ranije je, na izlaznoj strani istog graničnog prelaza, kod 60-godišnjeg nemačkog državljanina turskog porekla otkriveno 24.500 evra. On je ka Turskoj putovao automobilom nemačkih registarskih oznaka i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi za kontrolu. Tokom detaljnog pregleda u njegovom donjem vešu pronađene su neprijavljene devize uvijene u salvetu. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

73 Presevo oruzje

   Na graničnom prelazu Preševo, carinici su 7. aprila 2016. godine, prilikom izlazne kontrole zaplenili arsenal lovačkog naoružanja. Dve vazdušne puške, pištolj i pripadajuću municiju pokušao je da prokrijumčari 22-godišnji državljanin Belgije. U prtljažniku „BMW-a“ belgijskih registarskih oznaka, carinici su u kartonskim kutijama pronašli dve vazdušne puške marki „Pellet 0,77“ sa optičkim nišanom i „MK 16 Mod 0iesta“, vazdušni pištolj „STI Duty One“ , 308 dijabola i 600 metalnih kuglica.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.