Sakrili 120.000 evra u termos

   Carinici su 19. aprila na graničnom prelazu Gradina sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja deviza. Ovoga puta privremeno je zadržano neprijavljenih 100.000 evra.

   Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je izdvojen automobil „Mercedes Benz S350“ nemačkih registarskih oznaka. U njemu su bila dvojica nemačkih državljana turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične stvari, nešto malo hrane i nešto preko hiljadu evra. Njihov automobil i prtljag su ipak detaljno pregledani, a među mnogim stvarima, iza suvozačkog sedišta u automobilu se nalazila i korpa sa hranom. U njoj je bio termos sa kafom, u čijem je donjem delu službenik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašao 120.000 evra u apoenima od po 500 evra.

180 termos sa kafom i novcem

   Novčanice su u više zamotuljaka bile nagurane u šupljine donjeg dela termosa, pri čemu su mnoge bile mokre od kafe, kada je carinik „rasklopio“ termos i tako došao do njih.

181 novac u termosu na Gradini

   Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

182 ko bi rekao da ovo staje u termos za kafu

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.