Na Gradini i Horgošu otkrivene devize

   Carinici su 10. maja na graničnim prelazima Gradina i Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili ilegalan iznos preko 44.000 evra.

   Na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina se 10. maja oko 14:00 časova pojavio „BMW“ luksemburških registarskih oznaka kojim su dvojica francuskih državljana, turske nacionalnosti putovala u Tursku. Automobil je detaljno pregledan, kao i putnici, zahvaljujući čemu je u neseseru vozača  pronađeno 44.800 evra, dok je suvozač u džepovima pantalona nosio još 10.000 evra. Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 34.800 evra privremeno zadržano.

93 Horgos devize

   Istog dana na izlazu graničnog prelaza Horgoš, oko 20:’’ časova carinici su sprečili još jedan pokušaj ilegalnog iznosa deviza. Novac je iz zemlje ilegalno pokušao da iznese državljanin Bugarske koji se  automobilom „Toyota Avensis“ uputio ka Zapadnoj Evropi.  Iako je carinicima rekao da nema ništa što bi trebalo da prijavi, oni su ubrzo u rancu koji se nalazio na mestu suvozača pronašli 16.000 evra i 2.480 funti. Na pitanje zašto novac nije prijavio na ulasku u Srbiju, putnik je odgovorio da je zaboravio to da učini.

   Uprava carina još jednom podseća sve putnike na dužnost da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku ili izlasku iz zemlje) carinicima prijave svaki iznos veći od 10.000 evra u dinarima ili stranoj valuti. Posebno skrećemo pažnju putnicima koji samo prolaze kroz Srbiju, da je važno da novac prijave na ulasku, jer će im biti izdata potvrda sa kojom će potom novac moći bez problema da iznesu iz zemlje.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.