Razgovori: Nebojša Rangelov, trener FK “Balkanski” o debaklu u Popovcu

   U 27. kolu zone “Jug” fudbalski klub “Balkanski” je pretrpeo katastrofalni poraz na gostovanju u Popovcu od ekipe “Budućnosti”. Deset golova u mreži “Balkanskog” je svojevrsni debakl za ovaj dimitrovgradski klub u novijoj istoriji. Tim povodom specijalni intervju za portal “Far” dao je trener Nebojša Rangelov.

   * Kako objašnjavate ovaj debakl “Balkanskog” i šta to trenutno ne štima u klubu?

   – Kada izgubite utakmicu sa 10:0, što se nije smelo dogoditi “Balkanskom” niti u mlađim kategorijama, a posebno u seniorskoj konkurenciji, onda nema tih reči koje mogu opravdati mene kao trenera i ceo klub. Ekipa je bila u jednom sasvim korektnom sastavu. Izostalo je par pojedinaca zbog parnih žutih kartona i bolesti. Međutim, svi oni koji su se našli na terenu, pa makar bili to i članovi kadetske ekipe, nisu smeli da dozvole da na jednoj prvenstvenoj utakmici protiv protivnika koji se takođe nalazi pri dnu tabele sa jednim bodom više od nas, prime čak 10 golova, po pet u svakom poluvremenu. Na dobro pripremljenom terenu i sa dobrim suđenjem, to je zaista jedna fudbalska katastrofa i bruka.

   * Kako su igrači komentarisali ovaj rezultat nakon meča?

   – Namerno nisam hteo da ulazim u neku dublju analizu same utakmice jer je mnogo pametnije, bar sam tako smatrao, da prespavamo noć, pa da danas u razgovoru sa igračima, nadam i sa članovima uprave kluba vidimo u čemu je bio problem. Postojala je želja, ne mogu reći da igrači nisu hteli da daju svoj maksimum, međutim tok meča možda je u najvećoj meri doprineo da rezultat bude takav. Ne tražim nikakva opravdanja i ona ne postoje. Pogodak koji smo primili na početku utakmice možda je u velikoj meri i uzdrmao tim. Nakon toga nismo mogli da se oporavimo od tog šoka, da bi u naredna dva napada primili još dva gola i onda su kola krenula nizbrdo. Nismo uspeli da sprečimo ovaj sunovrat, već smo sami sebi stvarali probleme. Katastrofa jeste, međutim, moramo izvući pouku iz ovog poraza kako bi videli da li je ovo pravo stanje u klubu ili samo loš dan. Ipak, mislim da je u pitanju ovo drugo, prvevensteno slabija partija iskusnih igrača na koje smo navili da nose ekipu i nemogućnost mlađih fudbalera da svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom nadoknade sve te greške i preokrenu rezultat u našu korist.

   * Da li je ovo jedan od najtežih poraza “Balkanskog” u novijoj istoriji kluba?

   – Možda je ovo jedan od dva najkastrofalnija poraza “Balkanskog”. Krajem 90-ih godina smo kao članovi Srpske lige na gostovanju u Leskovcu protiv ekipe “Radana” izgubili sa 12:0. Međutim, tada je odnos na terenu bio mnogo drugačiji. “Radan” je bio na čelu tabele i u to vreme je u svojim redovima imao čak i dva igrača iz inostranstva. Poslednji meč je bio drugačiji. Ekipe su bile ravnopravne bez nekih izuzetnih pojedinaca i za ovakav poraz nemamo nikakvo opravdanje.

217

   * Predstoji meč protiv ekipe “Lužnice” iz Babušnice i kakva su očekivanja?

   – Do narednog meča nemamo puno vremena. Teško je zaboraviti ovaj poraz, ali moramo pokušati da u subotu 21. maja nastupimo u najboljem sastavu i da protiv jednog jakog protivnika osvojimo važna tri boda, koja će nam mnogo značiti za opstanak u ovom rangu takmičenja. Ne smemo razmišljati o drugom rezultatu, sem o pobedi. Biće teško. Ekipa “Lužnice” je fizički jako pripremljena, taktički takođe, jako zrelo igra i naši igrači treba da pruže svoj maksimum. Jedino tako možemo uspeti.

P. Videnov

Foto: M. Andreev i S. Milanov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.