Teatar „Hristo Botev“ učestvuje na međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta

   Teatar „Hristo Botev“ učestvovaće na međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta, koja se od 23. do 28. maja održava u Lebanu. Dimitrovgradski ansambl nastupiće na otvaranju festivala, u ponedeljak, 23. maja predstavom „Večera budala“ po tekstu Fransisa Vebera u režiji Delče Gigova. Uz Dimitrovgradsko pozorište, na smotri će učestvovati i teatri iz Bujanovca, Surdulice, Vranja, Prokuplja, Bele Palanke i grada domaćina – Lebana. Najbolja predstava učestvovaće na republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Kuli.

   Podsećamo, predstavom „Večera budala“ pozorište „Hristo Botev“ osvojilo je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu amaterskih pozorišta u Topolovgradu 2015. godine, a glumac Slavča Dimitrov za ulogu Fransoa Baladura dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

248 Gospodin Ganjo Balkanski 2

   I informacija da su ljubitelji pozorišne umetnosti u Dimitrovgradu i Bosilegradu 19. i 20. maja imali priliku da pogledaju predstavu „Gospodin Banjo Balkanski“ Satiričnog teatra iz Sofije, u kojoj se pojavljuju poznata imena filmske i pozorišne umetnosti iz Republike Bugarske.

Foto: Ivo Pejčev

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.