Održana konstitutivna sednica SO Dimitrovgrad – za predsednika izabran Đorđe Dimov

   U Dimitrovgradu je danas održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je izvršena verifikacija 29 odborničkih mandata. Novoformirana većina koju čine 14 odbornika liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i po 2 odbornika lista “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” (SPS) i  “Znanje, mladost i iskustvo – Pokret socijalista – Jedinstvena Srbija”, za predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad izabrala je doktora veterine Đorđa Dimova, doskorašnjeg zamenika predsednika opštine. Dimov će u naredne 4 godine predsedavati sednicama lokalnog parlamenta.

    Novoizabrani predsednik SO Dimitrovgrad Đorđe Dimov obratio se odbornicima i građanima sledećim rečima:

   “Kao predsednik Skupštine opštine držaću se prava i obaveza u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi, statutom i poslovnikom.  Biću maksimalno korektan prema odbornicima, staraću se da skupštine zakazujem u što kraćim vremenskim intervalima, kako bi na dnevnom redu bilo manje tačaka i više vremena za debatu o svim predlozima akata, koje donosi Skupština. Time ćemo svi zajedno omogućiti da naš grad bude bolje mesto za život nas, naših prijatelja i naše dece. Svim odbornicima čestitam verifikaciju mandata i želim puno uspeha u narednom periodu”.

   Za zamenika predsednika Skupštine opštine na današnjoj sednici vladajuća većina izabrala je diplomiranog ekonomistu Zorana Gerova, dok je za sekretara postavljen diplomirani pravnik Dragan Golubov, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom periodu.

263 Sednica SO

  Pored 18 odbornika vladajuće većine, novi saziv lokalnog parlamenta čine i 6 odbornika liste “Nebojša Ivanov – Caribrod za sve – Demokratska partija Bugara”, 4 odbornika liste “Zoran Petrov – Zajedno za naš grad – Demokratska stranka – Zajedno za Srbiju” i 1 odbornik liste “Caribrode, misli slobodno”.

   Treba napomenuti da je Boža Ivankov sa liste “Nebojša Ivanov – Caribrod za sve – Demokratska partija Bugara” kao najstariji odbornik odbio da vodi konstitutivnu sednicu, te je po predlogu odbornika Vladice Dimitrova sednicu vodio doskorašnji predsednik Skupštine opštine Dragan Mančev kome su pomagala dva najmlađa odbornika Vasil Andrejev i Slavoljub Manoilov. Odbornici Jasminka Mančev i Vasil Andrejev sa liste  “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” podneli su ostavke na odborničke mandate zbog nespojivosti funkcija i sukoba interesa, a njihova mesta zauzeli su odbornici Silvana Petrov i Slobodan Dimitrov.

264 Sednica SO

   Opozicija je imala par primedbi na kršenje poslovnika tokom trajanja sednice, što je glasanjem prisutnih odbornika odbijeno.

   Posle isrpljivanja dnevnog reda od 18 tačaka novi predsednik lokalnog parlamenta Đorđe Dimov zakazao je novu sednicu po hitnom postupku za danas u 15 časova.

D. A. Videnov   

Foto: Slaviša Milanov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.