Na „Gradini“ sedišta kombija napunjena cigaretama

   Carinici su 20 juna na graničnom prelazu “Gradina” sprečili pokušaj krimčarenja 27.400 cigareta i 106.000 švedskih kruna. Cigarete je pokušao da prokrijumčari bugarski državljanin, koji se sa još šest saputnika u putničkom kombiju bugarskih registarskih oznaka prijavio za ulaznu kontrolu.

183 cigarete u sedistu kombija--

   Oni su iz Bugarske putovali ka Austriji gde su na privremenom radu. Na uobičajeno pitanje carinika su odgovorili da sa sobom nose samo lične stvari i dozvoljeni iznos novca. Detaljnim pregledom iz unutrašnjosti sedišta kombija izvađeno je 137 boksova cigareta   „Marlboro“ i „Davodoff“ sa bugarskim akciznim markicama.

184 cigarete u unutrasnjosti sedista--

   Zbog količine otkrivenih cigareta, čija vrednost prelazi trećinu vozila, privremeno je zadržan i putnički kombi, dok ne bude okončan prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

185 zaplenjeni novac Gradina 21 06 2016--

   U drugom slučaju je prilikom izlazne kontrole, kod švedskog državljanina turskog porekla, među ličnim stvarima i u ladici automobila pronađeno oko 173.000 švedskih i danskih kruna i 1.000 evra, koje putnik nije prijavio, niti je imao potvrdu o unosu stranog efektivnog novca, izdatu od strane carinskih organa pri ulasku u našu zemlju. Nakon otkrivanja prekršaja putniku je vraćen dozvoljeni iznos deviza, a ostatak je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Izvor: Uprava carina Republika Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.