Otvorena poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima Srbije

   Poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima Srbija-EU o vladavini prava danas su otvorena u Briselu, rekli su danas evropski zvaničnici.

   Miroslav Lajčak, šef diplomatije Slovačke koja predsedava EU, rekao je na konferenciji za novinare u Briselu da “otvaranje dva ključna poglavlja predstavlja značajan korak napred u pregovorima sa Srbijom”.

   Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da otvaranje poglavlja 23 i 24 predstavlja izuzetno važan korak za integraciju zemlje u EU.

   “Možemo da slavimo otvaranje ova dva ključna poglavlja i to je veliki trenutak za sve nas”, rekao je Han posle medjuvladine konferencije na kojoj su otvorena poglavlja 23 i 24.

   Han i Lajčak su ocenili da se napredak ne meri brzinom, nego kvalitetom i sadržajem reformi.

   Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Briselu da je otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije sa EU “veliki, lep i izuzetno značajan dan za sve građane Srbije”.

   Vučić je izrazio zahvalnost šefu slovačke diplomatije Miroslavu Lajčaku, evropskom  komesaru Johanesu Hanu i svima u EU koji su podržali put Srbije ka EU.

   Rekao je da je pridruživanje EU “starteški put Srbije” .

   “Svesni smo da će na tom putu biti prepreka i teškoća, ali smo odlučni da ispunimo očekivanja i da pokažemo rezultate”, rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Foto: Bojan Cvejić

Tagovi objave
Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.